اسفند ۸, ۱۴۰۳ تاریخ انتشار
adminنویسنده
10481کد مطلب
16تعداد نمایش
بدون دیدگاهتعداد نظرات
چاپ صفحه پرینت
طعم ترش، سرنوشت شیرین
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی شیرگاه خبر و به نقل از ایرنا، برف و یخبندان پاییز ۱۳۹۵ در مازندران با همه خسارت ها و خاطرات ناخوشایندش سبب شد تا کشت گلخانه ای لیمو ترش به این استان بیاید و اکنون آن چنان مورد استقبال قرار گرفته است که اولویت باغداران و مسوولان امر جهش در تولید این محصول است.
برف و یخبندان اوایل آذر ماه آن سال در مازندران که از سوی هواشناسی کم سابقه برای فصل پاییز توصیف شده بود، علاوه بر خسارت سنگینی که به محصولات باغ های مرکبات وارد کرد، سبب شد تا تمامی باغ لیموترش در مازندران از ریشه خشک شود و از آن زمان تاکنون این استان دیگر لیموترش تولید نکرده است.
کشت گلخانه ای لیموترش در مازندران از مرداد ماه سال ۱۳۹۷یعنی ۲ سال بعد از برف شدید و خسارت با باغ ها با افتتاح نخستین گلخانه به دست وزیر وقت جهاد کشاورزی در شرق این استان کلید خورد و اکنون به وضعیتی رسیده است در همین مدت صدها کشاورز و باغدار به صف شدند و مجوز ایجاد گلخانه دریافت کردند.
کارشناسان کشاورزی تغییر الگوی کشت در مازندران را با توجه به تغییرات اقلیمی حادث شده ضروری می دانند اما این تغییر باید حساب شده باشد تا همین داشته های موجود استان را از بین نبرد و برای اصلاح الگوی کشت در درجه اول باید جمعی از داده ها و اطلاعات در اختیار باشد و بر مبنای آن تغییرات را محاسبه و بر این اساس الگوی کشت را تعیین کرد.
آنها توسعه کشت های گلخانه ای را روشی مناسب در شرایط تغییرات اقلیمی و کمبود آب عنوان می کنند و دولت نیز با پرداخت تسهیلات ارزان قیمت کشاورزان را مورد حمایت قرار می دهد، اکنون در کشت گلخانه ای لیموترش در استان وجود دارد.
بر اساس اعلام کارشناسان جهاد کشاورزی، برای کشت گلخانه ای لیموترش در هر یک هزار متر مربع یکصد نهال غرس می شود و در سومین سال به بار می نشیند و میوه دهی آن هم در این سطح بیش از یک هزار و ۵۰۰ کیلو گرم است.
در زمان حاضر هر کیلوگرم لیمو ترش به نسبت قیمت دیگر محصولات کشاورزی چند برابر است و سوددهی خوبی برای باغداران دارد.
همچنین در کشت گلخانه ای حداقل ۲ بار در سال لیمو ترش به دست می آید که در مقایسه با دیگر مرکبات مازندران عملکرد بسیاری بالایی دارد و همچنین با توجه به رزش غذایی بالا و وجود تقاضای داخلی و خارجی بازار این محصول داغ است.
رونق لیموترش گلخانه ای به وسعت مازندران
رییس سازمان جهاد کشاروزی مازندران گسترش کشت گلخانه ای و سازگار کردن ارقام موجود با تغییرات اقلیمی را ضرورتی اجتناب ناپذیر برای استان دانست و تاکید کرد که توسعه کشت گلخانه ای لیمو ترش نیز بر همین اساس در دستور کار قرار گرفته است.
بابک مومنی با بیان اینکه کشت گلخانه ای لیمو ترش از شرق مازندران با جدیت دنبال می شود، اضافه کرد: کشت گلخانه ای این محصول برای چندین هکتار اراضی کشاورزی استان در نقاط مختلف برنامه ریزی شده است.
وی فناوری و نیروی انسانی کارشناس در کشت گلخانه ای را مهم توصیف کرد و توضیح داد: با توجه به اینکه دولت برای کشت گلخانه ای تسهیلات کم بهره را در اختیار متقاضیان قرار می دهد، نظارت جامع تری بر کشت گلخانه ای استان انجام می شود.
مومنی، استقبال باغداران به کشت لیمو ترش را مطلوب ارزیابی کرد و در عین حال گفت: متقاضیان باید همه شرایط لازم بویژه در اختیار گرفتن کارشناسان می توانندکشت گلخانه ای را داشته باشند تا به آنان مجوز داده شود.
خرماکلا، روستای لیموترش
قائمشهر از جمله شهرستان های ممتاز و پیشرو کشت گلخانه ای لیمو ترش در استان مازندران محسوب می شود به طوریکه خرماکلا روستایی که در جاده نظامی این شهرستان قرار دارد سطح گلخانه های لیموترش آن ۲۰ هکتار است و برای حمایت از توسعه کشت گلخانه ای طی ۲ سال گذشته سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال تسهیلات به بهره برداران این شهرستان تخصص یافته است و اکنون این خرماکلا به نمونه موفق درآمدزایی و بازگشت افراد به روستاها بواسطه رونق بخشیدن این نوع کشت لیموترش مبدل شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قائمشهر با اشاره به اینکه ۳۳ هکتار از گلخانه های این شهرستان به لیموترش اختصاص دارد، گفت: انتظار می رود امسال حدود ۲ هزار تُن لیموترش گلخانه ای در قائمشهر تولید و به بازار مصرف عرضه شود.
علی درویش نیا ادامه داد: در شهرستان قائم شهر ۳۰۰ واحد گلخانه پرورش لیموترش وجود دارد و مساحت آن به ۳۳۰ هزار متر مربع می رسد.
وی با اشاره به اینکه ۱۸۰ واحد گلخانه لیموترش به مساحت ۲۳ هکتار در روستای خرماکلا وجود دارد، گفت: این روستا به عنوان دهکده لیموترش گلخانه ای در کشور معروف شده است.
مدیر جهاد کشاورزی قائمشهر کاشت لیموترش را دارای اهمیت اقتصادی قابل توجهی برشمرد و گفت: خانواده های روستایی می توانند با پرورش ارقام مختلف لیموترش، در روستا اشتغالزایی کنند و نقش مهمی در پیشبرد اهداف اقتصادی منطقه خود داشته باشند.
هم اکنون استان مازندران با تولید ۷۲ نوع محصول زراعی و باغی سالانه حدود هفت میلیون تن محصول کشاورزی تولید می کند و این استان با برخورداری از تنها ۲ و نیم درصد از سطح زراعی کشور، سالانه هفت درصد از تولیدات کشاورزی و ۱۱ درصد از ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را در اختیار دارد.
در استان مازندران بیشتر از هزار هکتار اراضی باغی زیر کشت گل و گیاه قرار دارد و سالانه بیشتر از ۴۰۰ میلیون گیاهان آپارتمانی، ۲۱ میلیون گلدانی، ۲۲۶ میلیون گل شاخه بریده، ۸۵ میلیون درخت ودرختچه و ۵۳ میلیون بدنه گل تولید می شود.
انتهای خبر/
دسته بندی :
بدون دیدگاه