شما اینجا هستید |
فروردین ۱۶, ۱۴۰۴ تاریخ انتشار
عابدینویسنده
10775کد مطلب
19تعداد نمایش
بدون دیدگاهتعداد نظرات
چاپ صفحه پرینت
ساخت سد زارم رود اعتبار میگیرد/ عزم دولت برای تکمیل طرحهای نیمهتمام مازندران
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی شیرگاه خبر و به نقل از ایرنا، مهدی یونسی رستمی امروز جمعه در بازدید از آخرین وضعیت سد زارم رود اظهار کرد: دولت چهاردهم با عزم جدی و برنامهریزی دقیق، تلاش دارد تا طرح های زیرساختی استان مازندران را به سرانجام برساند و گرههای قدیمی در مسیر توسعه منطقه را باز کند.
وی گفت: بودجه مورد نیاز برای بهرهبرداری از طرح سد زارم رود تأمین اعتبار خواهد شد. این اقدام در راستای رفع گرههای زیرساختی استان و با جدیت دولت چهاردهم برای پیشبرد پروژههای مهم منطقهای صورت گرفته است.
عملیات ساخت سد «زارمرود» بر روی رودخانهای به همین نام در شهرستان ساری واقع در استان مازندران در هشت اردیبهشت سال ۱۴۰۰ با دستور ویدیوکفرانسی رئیس جمهور وقت آغاز شده بود.
سد زارم رود چهارمین سد بزرگ مازندران پس از سد شهید رجایی ساری، البرز سوادکوه و گلورد نکا محسوب می شود و بر روی زارم رود به عنوان سرشاخه اصلی رودخانه تجن در فاصله ۳۵ کیلومتری جنوب شرق ساری ساخته می شود.
برای این سد ظرفیت تنظیمی سالانه ۹۶ میلیون متر مکعب آب در نظر گرفته شده و قرار شدت بود ظرف ۲ سال ساخته شود.
طبق بررسی های انجام شده، میانگین بارندگی سالانه در حوضه آبریز سد زارم رود ۵۵۷ میلی متر و آورد سالانه آن ۱۱۹ میلیون متر مکعب است که به نظر می رسد با ظرفیت تنظیمی سد برای ایجاد جریان پایدار زیست محیطی همخوانی دارد.
شرکت آب منطقه ای مازندران میزان سرمایه گذاری مورد نیاز برای ساخت سد در مدت ۲ سال را حدود ۱۰ هزار میلیارد ریال پیش بینی کرده است.
کارکرد اصلی سد زارم رود تامین آب آشامیدنی شهرهای ساری و میاندورود به میزان ۳۱ میلیون متر مکعب است ولی در عین حال تامین ۱۸ میلیون متر مکعب آب مورد نیاز اراضی کشاورزی منطقه، هشت میلیون متر مکعب نیاز آب صنعت و تنظیم و تحویل ۳۹ میلیون متر مکعب آب مورد نیاز محیط زیست هم برای آن تعریف شده است.
سد زارم رود علاوه بر کنترل کننده سیلاب منطقه، برای تولید انرژی برقآبی، توسعه گردشگری و ایجاد اشتغال نیز برنامه ریزی شده است.
مطالعات مرحله شناخت یا امکان سنجی سد زارم رود طی سال های ۱۳۶۳ تا ۱۳۶۷ به صورت ضمنی در قالب توسعه منابع آب حوضه آبریز تجن انجام شده بود. مطالعات مرحله اول این سد مخزنی هم طی سال ۱۳۸۱ آغاز شد و تا ۱۳۸۶ به درازا کشید ولی تصویب طرح به دلایل نامشخص و ابهامات تا سال ۱۳۹۴ طول کشید.
طی سال های بعد همسو با برنامه جامع آب شرب مازندران و نیز به سبب پاره ای مباحث ژئوتکنیکی، بازنگری مطالعات مرحله اول ضرورت یافت که در نهایت کمیته تخصصی شرکت منابع آب ایران، مطالعات مرحله اول سد را به شرط تکمیل برخی از بخش ها تایید کرد.
پس از این مرحله هم مناقصه طرح و ساخت سیستم انحراف و جاده دسترسی سد در نیمه دوم سال ۱۳۹۸ برگزار شد.
انتهای خبر/
دسته بندی :
بدون دیدگاه