شما اینجا هستید |
فروردین ۱۹, ۱۴۰۴ تاریخ انتشار
عابدینویسنده
10838کد مطلب
23تعداد نمایش
بدون دیدگاهتعداد نظرات
چاپ صفحه پرینت
توسعه زیرساختها، راهبرد دولت برای رونق سرمایهگذاری در مازندران
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی شیرگاه خبر و به نقل از ایرنا، کمبود زیرساخت ها از جمله نبود راه دسترسی و فقدان انبارهای انباشت کالا و فرسودگی ناوگان هوایی و ریلی در مازندران یکی از چالش های مهمی بود که از سوی سرمایه گذاران بخش خصوصی و فعلان تولیدی و اقتصادی استان مطرح می شود.
مازندران با توجه به ظرفیت های ممتازی گردشگری، کشاورزی و تولیدی از جمله استانهای پیش رو برای جذاب برای سرمایه گذاران محسوب می شود که دولتمردان با درک درست از این مهم برای رونق زیرساخت های این خطه از شمال تاکید ویژه دارند.
گردشگری یکی از مهمترین و پویاترین صنایع اقتصادی جهان محسوب میشود، که در بسیاری از کشورها به عنوان موتور محرک توسعه اقتصادی و اشتغال زایی شناخته می شود اما بدون تردید فراهم سازی زیرساخت ها یکی از ابزارهای مهم در این حوزه است. رشد سریع این صنعت در دهه های اخیر تاثیرات گستردهای بر تولید ناخالص داخلی، درآمد ارزی، ایجاد فرصتهای شغلی و توسعهز یرساختهای محلی داشته است.
مدیران ملی و استانی دولت چهاردهم به جمع بندی نهایی رسیدند که نباید از ظرفیت های بی نظیر مازندران برای توسعه اقتصادی و ثروت آفرینی برای کشور غافل شد.
در بین استانهای کشور، مازندران به دلیل برخورداری از موقعیت جغرافیایی منحصر به فرد، تنوع زیستی جاذبههای تاریخی و فرهنگی و نزدیکی به کلانشهر پایتخت کشور یکی از مهمترین مقاصد گردشگری کشور محسوب میشود، با این وجود ظرفیت های بالا بهرهبرداری از ظرفیتهای گردشگری مازندران هنوز به طور کامل محقق نشده و نیازمند برنامهریزی جامع سرمایهگذاری و هدفمند است و در این راستا شناخت مفهوم اقتصاد گردشگری، بررسی اهمیت آن وتحلیل مزایای سرمایهگذاری در این بخش میتواند به توسعه پایدار این صنعت در استان مازندران منجر شود.
توسعه جاده های ارتباطی استان به همراه فرودگاه های این خطه از شمال از جمله زیرساخت های مهمی محسوب می شود که دولت چهاردهم و مدیران استانی برای ارتقای آن برنامه جدی دارند.
از طرف دیگر حذف کاغذ بازی های اداری و صدور مجوزهای سرمایه گذاری در بخش های مختلف به خصوص گردشگری از جمله اولویت های مهم مدیران ارشد مازندران اعلام شد. تا همه این عوامل زمینه ای برای جذب سرمایه گذاران در بخش های مختلف از جمله گردشگری فراهم شود.
در زمینه اهمیت اقتصاد گردشگری یکی از مهمترین اثرات آن درآمد و تولید ناخالص داخلی است. ورود گردشگران داخلی و خارجی باعث افزایش هزینه کرد، در بخشهای مختلف اقامت، حمل و نقل، پذیرایی تفریحات، خرید سوغات میشود، که حاصل این امر مستقیماً به رشد اقتصادی استان منجر خواهد شد.
همچنین گردشگری به عنوان یکی از بزرگترین صنایع اشتغال زا در جهان فرصتهای شغلی متعددی را در سطوح مختلف جامعه ایجاد میکند، از کارکنان واحدهای اقامتی و پذیرایی، سرگرمی و تفریحی، زمینی و آبی گرفته تا رانندگان و موسسات حمل و نقل، راهنمایان تور، لیدرهای محلی و بلدراه ها، هنرمندان صنایع دستی و تولید کنندگان محلی و سایر خدمات دهندگان چون مراکز عرضه سوخت، صاحبان حرفههای گوناگون که بیش از ۷۰ نوع شغل با عنوان ذینفان این صنعت تلقی میگردند، همگی از مزایای رونق گردشگربهرهمند میشوند.
در همین حال این موضوع در استان مازندران که با چالش بیکاری مواجه است می تواند به عنوان یک راهکار عملی برای کاهش نرخ بیکاری و بهبود وضعیت معیشت مردم مورد توجه جدی قرار گیرد.
برای توسعه صنعت گردشگری بهبود زیرساختها از اهمیت بالایی برخوردار است، بنابراین هر اعتباری که به دستگاهها و نهادهای اجرایی استان در این زمینه، تخصیص داده شود، سود و فایده آن برای توسعه صنعت گردشگری و رفاه حال گردشگران و نیز شهروندان خواهد بود.
بنابراین توسعه و نوسازی فرودگاههای ساری نوشهر و رامسر برای جذب و توسعه پروازهای داخلی و به ویژه بین المللی، احداث، ارتقاو توسعه بزرگراهها با امکانات مطلوب برای کاهش ترافیک و خطرات جادهای، راه اندازی و توسعه قطارهای گردشگری برای ارائه تجربهای متفاوت به گردشگران در زیباترین مسیر ریلی کشور که ازروایتها و داستانهای خاص و جذاب برخوردار است و نیز سرمایهگذاری در سیستم حمل و نقل هوشمند، برای راهنمایی گردشگران از جمله موارد توسعهای در صنعت حمل و نقل و لجستیک مازندران خواهد بود.
فرودگاه های مازندران نونوار می شود
در این پیوند استاندار مازندران اظهار کرد: یکی از زیرساخت های مهمی که در این خطه از شمال یک ضرورت مهم محسوب می شود توسعه فرودگاه های استان است.
مهدی یونسی رستمی گفت: بهسازی فرودگاه دشت ناز سازی با برنامهریزی اصولی به زودی آغاز می شود و بازسازی فرودگاه های دیگر استان هم با جدیت دنبال می شود.
وی افزود: با همکاری بنیاد مستضعفان حدود ۵۰ هکتار از باند فرودگاه دشت ناز ساری در مرحله بازسازی نهایی قرار دارد که در آینده نزدیک میزان بازسازی ها افزایش می یابد.
یونسی رستمی ادامه داد : به غیر از این ۵۰ هکتار ما بقی گستره فرودگاه دشت ناز ساری مرمت و بازسازی خواهد شد چراکه این امر یکی از زیرساخت های ضروری برای ورود سرمایه گذاران به استان است.
استاندار مازندران با اشاره به این مطلب که تجهیز فرودگاههای نوشهر و رامسر هم به صورت جدی در دستور کار قرار دارد، اظهار کرد: در بازدیدهای به عمل آمده مشکلات فرودگاه رامسر واکاوی شد.
وی افزود: هر چهره ملی که به مازندران سفر میکند بدون تردید دریافت اعتبارهای ملی به صورت جدی در دستور کار قرار دارد و این امر برای توسعه پایدار این خطه از شمال استان اثر بخش است.
استاندار مازندران با بیان این که حل مشکلات پیش روی واحدهای تولیدی و صنعتی استان با جدیت ادامه دارد، گفت: در چند ماه اخیر ۸۱ واحد تولیدی و صنعتی راکد این خطه از شمال به چرخه تولید بازگشت.
یونسی رستمی اظهار کرد: در چند ماه اخیر تعداد ۸۱ واحد تولیدی و صنعتی راکد استان فعال و حدود یک هزار و ۳۸ نفر در این واحدها مشغول به کار شدند.
مازندران تشنه سرمایه گذاری
استاندار مازندران اظهار کرد: مازندران تشنه سرمایه گذاری های بخش خصوصی است و هر سرمایه گذاری که اهلیت آن ثابت شود ظرف مدت یک هفته کار اداری آن انجام می شود.
یونسی رستمی افزود: سرمایه گذاری قلب تپنده تولید است و طبق فرموده رهبر معظم انقلاب سرمایه گذاری برای تولیدیک شعار نیست بلکه یک راهبرد اساسی است.
استاندار مازندران ادامه داد: اگر سرمایه گذاری برای تولید یک راهبرد اساسی معرفی شود کشور به سوی توسعه پایدار، اشتغال زایی و خودکفایی پیش می رود.
یونسی رستمی ادامه داد: در چند ماه اخیر گره های کور و کاغذ بازی های وقت گیر را پیش روی سرمایه گذاران حذف و مسیر همواری را برای آنها رقم زدیم.
مقام عالی دولت در مازندران تصریح کرد: هر سرمایه گذاری که به ما مراجعه کند بر خلاف روش اداری قبلی، در سه یا چهار جلسه در کارگروه ویژه تصمیم قطعی گرفته و مسیر برای سرمایه گذاری هموار می شود که افتتاح یک هتل در نوشهر و هتلی در کلارآباد نمونههای موفقی از این همکاری هستند.
وی افزود: اعتقادم بر آن است که مسوولان نظام، فقط باید سیاست گذاری و نظارت را مد نظر داشته باشند و بقیه کارها بر عهده سرمایهگذار و تولید کننده است و در کنار آن امنیت اقتصادی سرمایه گذار باید حفظ شود.
به گزارش شیرگاه خبر، مازندران با ۲۲ شهرستان، ۳۹ شهرک و ناحیه صنعتی و ۲ هزار و ۳۰۰ واحد تولیدی دارد که حدود ۸۰ هزار نفر به صورت مستقیم در واحدهای تولیدی و صنعتی استان اشتغال دارند.
از مجموع ۲ هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی استان، ۴۶۱ واحد در بخش ماشینآلات و فلزات اساسی، ۱۳۹ واحد در بخش برق و الکترونیک، ۱۱۵ واحد در بخش نساجی، ۴۰۸ واحد در بخش محصولات شیمیایی، ۲۱۶ واحد در بخش سلولزی، ۵۳۰ واحد در بخش کانی غیرفلزی و ۳۶۷ واحد صنعتی نیز در بخش تولید محصولات غذایی مشغول فعالیت هستند.
از سوی دیگر نبود راهبردی جامع برای توسعه گردشگری باعث شده این استان با ظرفیت، بدون برنامهریزی کلان و هماهنگ پیش رود و فقدان یک برند مشخص گردشگری باعث شده که این استان نتواند به طور موثر در بازارهای بین المللی گردشگری رقابت کند.
ناهماهنگی بین دستگاهها و نهادهای اجرایی دررفتار با سرمایهگذاران، بورکراسی پیچیده اداری و طولانی بودن روند صدور مجوزهای گردشگری بعضاً سرمایهگذاران را دلسرد میکند. در حالی که بر اساس سند راهبردی توسعه گردشگری مصوب هیئت وزیران به دلیل فرابخشی بودن این صنعت ۲۳ دستگاه و نهاد با رویکرد تسهیلگری و حمایت ازصنعت گردشگری وسرمایهگذاری دراین حوزه دارای احکام تکلیفی هستند.
صنعت گردشگری با صنعت بازاریابی و تبلیغات عجین شده است و فقدان اعتبار مناسب در این بخش، مازندران را فاقد تبلیغات گسترده حرفهای در سطح ملی و بینالمللی برای جذب گردشگران کرده که عدم حضور در نمایشگاههای بینالمللی گردشگری در کشورهای هدف، عدم استفاده موثر از ابزارهای دیجیتال و شبکههای اجتماعی موجب کاهش سهم این استان از بازار گردشگری داخلی و خارجی خواهد شد.
در نهایت سرمایهگذاری در گردشگری مازندران نیازمند یک رویکرد جامع و چند بُعدی است که شامل بهبود زیرساختها، کاهش فرایند اداری، ارائه مشوقهای اقتصادی، تقویت برندینگ و تبلیغات توسعه منابع انسانی و ایجاد امنیت سرمایهگذاری است. و با اجرای این اقدامات مازندران میتواند سهم بیشتری از اقتصاد گردشگری کشور را به خود اختصاص دهد.
انتهای گزارش/
دسته بندی :
بدون دیدگاه