شما اینجا هستید |
اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۱ تاریخ انتشار
adminنویسنده
1178کد مطلب
441تعداد نمایش
بدون دیدگاهتعداد نظرات
چاپ صفحه پرینت
انتقام از سیلاب با قطع «درختان ممنوعالقطع» در حاشیه رودخانه تلار
به گزارش شیرگاه خیر ۹۰ اصله درخت ممنوعالقطع توسکای هیرکانی در روزهای گذشته قطع شد. گفته میشود این طرح قرار است در سه استان شمالی با عنوان کنترل سیلاب توسط امور منابع آب وزارت نیرو اجرا شود.
بخشی از این درختان قطع شده در حاشیه رودخانه جوارم سوادکوه بودند و به بهانه پرخطر بودن و کنترل سیلاب قطع شدهاند.
سهیل اولادزاد فعال محیط زیست در گفتوگویی، در خصوص علت قطع این درختان گفت: با وقوع سیلاب اخیر در کشور درختان بسیاری از اطراف رودخانه به جاده فیروزکوه وارد و باعث تخریب جاده و منطقه شدند. مردم میگفتند چطور درختانی که گفته میشود کنترلکننده طبیعی سیلابند چنین تخریبی ایجاد کردهاند.
وی ادامه داد: تیغه کشیدن زیر درختان به بهانه توسعه جاده پیش از وقوع سیلاب باعث شده بود افزایش حجم آب ریشه درختان سست شده را شسته و درختان به جای کنترل سیلاب خودشان تبدیل به عامل تخریبها شوند.
این فعال محیط زیست با اظهار تأسف از اینکه برداشت غیراصولی از طبیعت را برخی دستگاهها به گردن طبیعت انداختهاند، به فارس گفت: آنها درختان حاشیه رودخانه تلار قطع کردند، و با این کار انتقام سیلاب را از درختان گرفته اند.
وی در ادامه تصریح کرد: تا قبل از قانونی شدن منع استفاده از حریم بستر رودخانهها تعداد زیادی معدن سنگکن در رودخانه تلار جانمایی شده و همیشه در حال برداشت سنگ و ماسه از بستر آن هستند به طوری که حریم این رودخانه از بین رفته و سنگهای رودخانه لغزان شدهاند و با وقوع یک بارش سیلاب ایجاد میکنند.
حال سؤال اینجاست که قطع درختان ممنوعالقطع به بهانه کنترل سیلاب انجام شده است؟ و آیا این انتقام از سیلاب با مجوز سازمان جنگلها صورت گرفته است؟
این در حالی است که استاندار مازندران ۱۵ فروردین ماه امسال در جلسه مدیریت بحران شهرستان سوادکوه که در محل شهرداری زیراب برگزار شده بود با بیان اینکه درست کار انجام دهیم و تا ۶ ماه دیگر در همین جلسات باید پاسخگو باشیم، افزود: درختان دو طرف رودخانه تلار را الان قطع کنیم تا برای بعد مشکلی پیش نیاید البته فقط درختان بحرانساز را قطع کنیم.
حسین زادگان در پاسخ به نظر یکی از مدیران استانی درباره ضوابط قانونی قطع درختان گفته بود در حالت بحرانی قرار داریم و ضوابط قانونی هم برای بعد از بحران مورد نظر باشد.
وی با اشاره به حجم چوب در سیلاب اخیر، به ضرورت قطع درختان پرخطر حاشیه رودخانه اشاره کرد و گفت: مسیر رودخانه تلار تا شیرگاه بررسی شود تا درختان مشکلساز شناسایی شوند.
دسته بندی :
بدون دیدگاه