اردیبهشت ۳۰, ۱۳۹۸ تاریخ انتشار
adminنویسنده
1050کد مطلب
429تعداد نمایش
بدون دیدگاهتعداد نظرات
چاپ صفحه پرینت
جزئیات ۴ خبر ویژه امروز دوشنبه ۳۰ اردیبهشت۹۸
به گزارش شیرگاه خبر،
ایران حرفش را زد یا همه نفت صادر میکنند یا هیچکس
اندیشکده آمریکایی «موسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک» گزارش داد: حملات به نفتکشها در نزدیکی تنگه هرمز و یک خط لوله نفت عربستان سعودی میتواند موجب افزایش قیمت جهانی نفت شود. ایران بدینترتیب آسیبپذیری امارات و عربستان را یادآور شد.
این اندیشکده آمریکایی با اشاره به حملات پهپادی از مناطق تحت کنترل حوثیها در یمن نوشت: برخی مقامات به سرعت اظهار داشتند که ایران هماهنگکننده این رویداد بوده است.
همچنین احتمالا ایران در حملات به چهار تانکر در نزدیکی بندر فجیره در دریای عمان نقش داشته است.
این حملات که از لحاظ تاکتیکی ساده ولی از لحاظ راهبردی مهم بودند، پاسخ تهران به اعزام ناوگان و بمبافکنهای بی-۵۲ و سایر نیروها به منطقه به شمار میرود.
ایران از قبل گفته که اگر نتواند از مسیر تنگه هرمز نفت صادر کند هیچ کشور دیگری هم اجازه این کار را نخواهد داشت.
انتخاب هدفها ظاهرا به نوعی یادآوری تهران به ریاض و ابوظبی درباره آسیبپذیر بودن آنها با وجود چتر امنیتی آمریکا بوده است.
تهران به نوبه خود به نظر میرسد که این سیگنال را میدهد که حرف خودش را زده است یا ممکن است با این حملات قابل انکار اتحاد آمریکا با متحدانش را مخدوش سازد.
ما در آمریکا کودتا کردیم و جنگ و ترور راه انداختیم؟!
یک فعال ستاد انتخاباتی روحانی در سالهای ۹۲ و ۹۶، به جای پاسخگویی به مردم و عذرخواهی از آنها درباره وارونه از آب درآمدن وعدههای رونق اقتصادی میگوید: روحانی گلگیر نظام شده است!
صادق زیبا کلام که در انتخابات سال ۹۶ نیز با اظهاراتی پوپولیستی، در ستاد روحانی به شدت فعال بود، به ایرنا میگوید: من از ابتدای دولت دوازدهم نام آن را «گلگیر» گذاشتم. همه میدانیم کارکرد گلگیر در ماشین و دوچرخه چیست؛ گلگیر همه گل را جمع میکند. دولت آقای روحانی نیز همانند گلگیر مشکلات، مسائل، کمبودها و ناکامیهای کشور را که به سیاستهای کلان سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی طی ۴۰ سال اخیر بازمیگردد، به عهده گرفته است. از سوی دیگر، همین سیاستها، کشور را در آستانه جنگ با آمریکا قرار داده است.
وی با اشاره به اینکه کشور با حجم بزرگی از مفاسد اقتصادی درگیر است و تورم به ۵۰ درصد رسیده و رشد اقتصادی در خوشبینانهترین حالت به منفی ۶ سقوط کرده است، میافزاید: همه اینها بر گردن دولت آقای روحانی نهاده شده است و اصولگرایان مستمر از تریبونهایی مانند نماز جمعه اعلام میکنند سیاستهای کلی نظام ایرادی ندارد و کاستیها ناشی از عملکرد دولت است. بنابراین، دولت آقای روحانی نقش گلگیر را ایفا میکند.
وی با بیان اینکه چرا هیچ کس این پرسش را مطرح نمیکند که ما چرا باید دشمن دولت آمریکا باشیم، میگوید: آیا مردم ایران خواهان صدور انقلاب هستند؟ آیا مردم سیاستهای خارجی ما را تأیید میکنند؟ آیا سیاست هستهای ما درست بوده است؟ اصولگرایان پاسخگوی این پرسشها نیستند و مستمر انگشت اتهام را به سوی دولت میگیرند.
باید از آقای زیباکلام پرسید آیا در چهار سال دولت اول آقای روحانی متوجه نشده بود دولت نقش گلگیر را ایفا میکند که در ستاد انتخاباتی برای روحانی گریبان چاک میکرد؟!
ثانیاً کسی که صراحتاً از مفسدان اقتصادی دانهدرشت مانند مهآفرید خسروی، شهرام جزایری و مدیران نجومی بگیر دفاع کرد و آنها را کارآفرینهای نابغه و استیو جابزهای ایرانی لقب داد، بسیار بیجا میکند مدعی مفاسد اقتصادی در کشور شود.
ثالثاً دلار قبل از برجام (توافق با آمریکا) ۳۷۰۰ تومان و پس از برجام تا ۱۸ هزار تومان هم صعود کرد. مسکن در پسابرجام، بیش از ۲ برابر گران شد. نرخ تورم با برجام تا ۵۰ درصد نیز افزایش یافت و بیکاری در همین دوره شدت گرفت. این فهرست که فهرستی طولانی از آسیب به معیشت مردم است، کیفرخواستی است که امثال زیباکلام باید به عنوان متهم و شریک جرم پاسخگوی آن باشند؛ نه اینکه جای مدعیالعموم بنشینند. به قول معروف؛ خود میکشی و خود تعزیه میداری!
از همه بدتر اینکه امثال زیباکلام، از شیطان بزرگ، چهره شریک قابل اعتماد ترسیم کردند و کشور را برای ۵-۶ سال معطل گذاشتند و حالا هم آدرس شیطانکهای اروپایی را میدهند اما وقتی پای خسارتها و هزینههای این آدرس به میان میآید، تقصیر را متوجه نظام میکنند که همان ۶ سال قبل، عقیم و پرخسارت بودن این مسیر را پیشبینی کرد اما با این حال، از باب تجربه و عبرتآموزی عمومی، توافق برجام را پذیرفت.
و بالاخره اینکه روشن نیست چرا آقای زیباکلام همواره اصرار دارد آمریکا را مظلوم و ایران را مقصر جلوه دهد. انگار این ایران بوده که در آمریکا علیه دولت مصدق کودتا کرده و رژیم دیکتاتوری پهلوی را به مردم آمریکا برای ۲۵ سال تحمیل کرد؛ صدام را علیه آمریکا برای جنگ تحریک و حمایت کرده، کودتا در آمریکا ترتیب داده، از تروریستهایی حمایت کرده که (لابد) دولتمردان آمریکا را به خاک و خون کشیدهاند و مردمش را برای ۴۰ سال مورد تحریم اقتصادی قرار داده است!! چنین شخصیت وارونه بین و وارونهگویی را نباید پیش روانشناس و روانکاو برد؟!
نوشتن توافق فاقد ضمانت واقعاً هم خلاقانه و هنرمندانه بود!
رئیس جمهور در دیدار جمعی از اصحاب فرهنگ و هنر با اشاره به مذاکرات برجام گفت: مذاکره علاوه بر دانش، هنر نیز هست چرا که باید از حالت چهره، لحن و اطلاعات در دسترس، بتوانیم بفهمیم که طرف مذاکرهکننده چه چیز را از ما میطلبد و باید با فهم و تجربه این راه را در عرض چند ثانیه طی کنیم که همان خلاقیت است.
روحانی اظهار داشت: با قدرت دیپلماسی توانستیم برای خروج از تحریم پیچیده اولین قدم را در کمتر از صد روز از روی کارآمدن دولت یازدهم برداریم و وعده من به ملت ایران این بود که در صدروز اول اقدامات مهمی انجام خواهیم داد، لذا توافق موقت در کمتر از صد روز به انجام رسید.
وی گفت: به واسطه این توافق سرمایهگذاریهای عظیمی در کشور شروع و پروژههای عظیمی افتتاح شد که از آن جمله میتوان به پالایشگاه ستاره خلیج فارس اشاره کرد که به واسطه آن در بنزین خودکفا شدیم و این برجام بود که زمینه تکمیل ستاره خلیج فارس را فراهم کرد چرا که احداث این پروژه قبل از برجام آغاز شده بود، اما چرا افتتاح نمیشد؟
دکتر روحانی افزود: تمام پمپهایی که برای تکمیل ستاره خلیج فارس نیاز بود، تحت توقیف و تحریم بودند و با افتتاح پروژه ستاره خلیج فارس همه پیمانکاران صراحتاً اذعان میکردند که این پروژه را آنها نساختند بلکه آن را برجام ساخت و اگر برجام نبود چه بسا ساخت آن ۱۰ یا حتی ۲۰ سال دیگر به اتمام میرسید.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: به واسطه برجام همچنین ۱۵ فاز در پارسجنوبی به افتتاح رسید که در تاریخ افتتاح پروژههای این منطقه بیسابقه بوده است.
درباره این اظهارات گفتنی است: آیا این هنر است که خانم شرمن میگوید با بغض و تهدید توانسته، تیم ایرانی را وادار به قبول توافق کند؟ آیا نوشتن توافقی نامتوازن، ناهمزمان، فاقد ضمانت اجرا، فاقد مکانیسم شکایت و اخذ خسارت، و فاقد امکان جبران خسارت در صورت بدعهدی طرف مقابل اقدامی هنرمندانه بوده است؛ واقعاً؟!
اینکه توافقی بنویسیم که آمریکا بیهیچ هزینهای (و پس از گرفتن همه امتیازها) توافق را زیر پا بگذارد اما ما (دولت) نتوانیم پس از یک سال، حتی گوشهای از تعهدات خود کم کنیم، نامش هنر و فهم و خلاقیت است؟!
ثانیاً آیا وعده ۱۰۰ روزه رئیس جمهور به مردم- که بعداً انکار هم شد و نام دیوانگی برآن نهادند، اما دوباره در انتخابات ۹۶ مجدداً مطرح شد! – عقد توافق- موقت ژنو بود یا رونق اقتصادی و رفع بیکاری و بینیاز کردن مردم از یارانه که جملگی ۱۸۰ درجه برعکس عمل شده است؟!
ثالثاً کدام سرمایهگذاری عظیم؟! فقط یک نمونهاش را آقای روحانی نام ببرند. منظور، تنها قرارداد نفتی با توتال است که پس از جمعآوری اطلاعات به کلی سری پارس جنوبی، توسط شرکت فرانسوی نقض شد، بیآنکه حتی یک یورو خسارت در صورت بدعهدی پیشبینی شده باشد؟! یا قرارداد مشابه با ایرباس و گرفتن عکس سلفی با هواپیمای فرانسوی و خرج کردن آن عکس در انتخابات مجلس نهم در سال ۹۴؟!
و سرانجام اینکه آغاز ساخت فازهای پارسجنوبی و پالایشگاه ستاره خلیج فارس، اصلاً به دولت آقای روحانی مربوط نمیشود بلکه اغلب آنها در دولت نهم و دهم آغاز شده و همت متخصصان داخلی بهویژه قرارگاه خاتمالانبیاء(ص)، رکن اصلی کار بوده است. در آن دوره اصلاً برجامی درکار نبود. برجام اگر اثر داشت، فرانسویها و آلمانیها و غیرآنها، دولت را پنج سال سرکار نمیگذاشتند و به استهزا نمیگرفتند. متخصصان کشور در حالی که برجام نبود، برنامه هستهای را به اوج رساندند، سوخت ۲۰درصد را در دوره تحریم تولید کردند، توانمندی نظامی بازدارنده و دفاعی را با موفقیت توسعه دادند. و برجام تنها ترمزی فریبنده بر سر راه اقدام و همت متخصصان داخلی بود.
اسرائیلیات مشاور متخصص در امور پخت آبگوشت بُزباش
از نظر مشاور سابق رئیس جمهور، آیا آقای روحانی هم بر اساس تئوری صهیونیستها حرف زده است.
اکبر ترکان، مشاور سابق رئیس جمهور در مصاحبهای با روزنامه آرمان در پاسخ به این سوال که «عنوان میشود اگر نفت ایران از تنگه هرمز عبور نکند ما اجازه نخواهیم داد نفت دیگر کشورهای صادرکننده نیز از این تنگه عبور کند. تحلیل شما در باب این موضوع چیست»، مدعی شده که «هیچ کس نگفته ایران قصد دارد تنگه هرمز را ببندد تاکنون هیچ کدام از مسئولان رسمی جمهوری اسلامی عنوان نکردهاند که ایران قصد دارد تنگه هرمز را ببندد. این چیزی است که اسرائیلیها بهدنبال ایجاد آن هستند. ایران همواره در طول تاریخ ضامن حفظ امنیت آبراهه تنگه هرمز بوده و در آینده نیز خواهد بود. ایران با هر تهدیدی برای بستن تنگه هرمز مقاومت میکند و هیچگاه بهدنبال بستن این تنگه نبوده و نخواهد بود. موج خبری ناشی از این مسئله نیز توسط اسرائیل ایجاد شده است.
روزنامه جوان در واکنش به اظهارات ترکان نوشت: این البته اولین بار نیست که کسی از جریانهای حامی دولت روحانی، موضعی را که با آن مخالف است، به اسرائیل منتسب میکند بارها منتقدان برجام را در سالهای گذشته به «همنوایی با اسرائیل» متهم کردند. این بیاخلاقی سیاسی و رسانهای حالا به موضوعی رسیده که برخلاف تصور اکبر ترکان موضع رسمی ایران هم بوده است. روحانی در آذر سال ۹۷، در جمع مردم شاهرود در واکنش به تصمیم آمریکا برای تحریم نفت کشورمان تاکید کرده بود: «بدانید که اگر روزی آمریکا بخواهد جلوی صادرات نفت ایران را بگیرد، نفتی از خلیج فارس صادر نخواهد شد.»
رئیس جمهور همچنین در تیر ماه ۹۷ در دیدار ایرانیان مقیم سوئیس گفت: «آمریکاییها مدعی شدهاند که میخواهند بهطور کامل جلو صادرات نفت ایران را بگیرند، آنها معنی این حرف را نمیفهمند. زیرا این اصلا معنی ندارد که نفت ایران صادر نشود و آن وقت نفت منطقه صادر شود. اگر شما میتوانید این کار را انجام دهید تا نتیجه آن را ببینید.» گرچه این تهدیدها تلویحی بیان میشود اما همه معنای این تهدید را بهخوبی متوجه میشوند. مقام معظم رهبری در ۳۰ تیر ۹۷ در دیدار وزیر خارجه، مدیران ارشد این وزارتخانه و سفرا و روسای هیئتهای نمایندگی ایران در خارج از کشور، سخنان رئیس جمهور را در سفر به اروپا مبنی بر اینکه «اگر نفت ایران صادر نشود، نفت هیچ کشوری در منطقه صادر نخواهد شد.» سخنانی مهم و حاکی از سیاست و رویکرد نظام برشمردند و افزودند: «وظیفه وزارت امور خارجه پیگیری جدی اینگونه مواضع رئیس جمهور است.»
اکبر ترکان وقتی بهدلیل اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان باید از سمت خود کنار میرفت، با دلخوری و گلایه این کار را انجام داد. او همان دوران مشاور رئیس جمهور بودن، در اظهارنظری جنجالی و قابل تاسف گفته بود: «ما ایرانیان قدرت رقابت در هیچ صنعتی جز قرمهسبزی و آبگوشت بزباش را نداریم»! در واقع ترکان که روزی با چنین جملهای ایرانیان را تحقیر کرد، حالا هم نقطه قوتی همچون تنگه هرمز را که ابزار قدرتی در دست کشور است، تبدیل به موضع اسرائیلیها میکند.
دسته بندی :
بدون دیدگاه